OBELEŽENA GODIŠNjICA SMRTI SLAVNOG VOJVODE

U organizaciji Opštinskog odbora Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine i Gradske opštine Voždovac, položeni su venci na spomenik vojvodi Stepi Stepanoviću u naselju Kumodraž, povodom obeležavanja godišnjice smrti velikog srpskog vojskovođe.

Prisutnima se na početku obratio predsednik Opštinskog odbora Saveza potomaka i ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine Dragan Spasić koji je govorio o značaju ponovnog osnivanja Podružnice Kumodraž sela.

Vuk Mirčetić je, u ime predsednika Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandra Savića, položio venac i zahvalio se svima koji su došli da odaju počast vojvodi. „Srećan sam kada vidim ovoliki broj dece, jer su oni ti koji nastavljaju da čuvaju i prenose tradiciju“ – istakao je Mirčetić.

Venac je položio i predsednik Mesne zajednice „Kumodraž selo“ Dragan Životić sa saradnicima. „Rado ću podržati ponovno osnivanje Podružnice i drago mi je da je svake godine sve veći broj dece ovde“ – rekao je Životić.

Predsednik Republičkog odbora Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine Ljubomir Marković, položio je venac i podsetio okupljene na lik i veliko delo vojvode Stepe.

Obeležavanje godišnjice smrti slavnog vojskovođe završeno je prigodnim programom učenika Osnovne škole „Stepa Stepanović“, čiji je direktor Nebojša Životić dobio spomenicu za istaknuti trud i rad.

Podelite vest: