OTVORENA POŠTA U ZGRADI MZ „KUMODRAŽ 1“

U prostorijama Mesne zajednice “Kumodraž 1” danas je otvorena poslovnica pošte koja će olakšati svakodnevicu oko 8.000 stanovnika i 89 pravnih lica. Kumodražani će moći da računaju na sve poštanske usluge i usluge platnog prometa najvišeg kvaliteta po najnižoj ceni, radnim danima od 8 do 14, a subotom od 8 do 12 časova.

Novu poslovnicu, koja je otvorena na zahtev ovdašnjih meštana, u rad su pustili Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije” i Aleksandar Savić, predsednik Privremenog organa opštine Voždovac, uz ocenu da Pošta Srbije i lokalna samouprava rade na unapređenju postojeće infrastrukture Kumodraža i zajedničkim snagama daju novi impuls kvalitetu života u ovom kraju.

“Otvaranjem novih poslovnica pokazujemo da u Srbiji možemo svake nedelje da uradimo nešto. Možemo da krečimo, ali i da pružamo usluge visoke tehnologije”, rekao je na otvaranju pošte direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić. „Pošta Srbije pored toga što zapošljava 15.000 ljudi može da isplati plate, da se razvija, investira i da puni budžet”, istakao je Krkobabić.

Aleksandar Savić je pozdravio sve prisutne građane Kumodraža koji do sada u svom kraju nisu imali poštu. „Protekle dve godine mi kao odgovorna opštinska vlast potrudili smo se da poboljšamo život za oko 200 hiljada Voždovčana, mada smo nasledili mnogo problema. Pokazali smo da možemo da menjamo navike i da poboljšavamo uslove života svih građana. Odgovornom politikom štednje našeg premijera omogućeno je da lokalna samouprava ima više novca koji možemo da ulažimo u naš Voždovac. Ovo je dobar primer toga. Otvaranjem nove poslovnice pošte i lokalna samouprava i Pošta Srbije pokazuju punu brigu o građanima“ – rekao je predsednik Savić na otvaranju pošte.

SalteriKako su iz Pošte Srbije naglasili, poštanski majstori su uredili i opremili prostor za poštu u Kumodražu, koji je ustupila Mesna zajednica. Pod jednim krovom u ovom objektu već radi ambulanta, od danas i pošta, kao i mesna zajednica koja prepoznaje potrebe i nameru pošte da građanima omogući potrebne servise na kućnom pragu. Poslovanje dva šalterska mesta biće automatizovano, budući da su umrežena u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije. Poseban dar meštanima Kumodraža je besplatan internet kutak u novoj pošti, gde će korisnici moći besplatno da se uvere u prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije, a poštanski službenici će pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Akciju “52 pošte za 52 nedelje” Pošta Srbije sprovodi od početka godine u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Podelite vest: