ОТВОРЕНА ПОШТА У ЗГРАДИ МЗ „КУМОДРАЖ 1“

У просторијама Месне заједнице “Кумодраж 1” данас је отворена пословница поште која ће олакшати свакодневицу око 8.000 становника и 89 правних лица. Кумодражани ће моћи да рачунају на све поштанске услуге и услуге платног промета највишег квалитета по најнижој цени, радним данима од 8 до 14, а суботом од 8 до 12 часова.

Нову пословницу, која је отворена на захтев овдашњих мештана, у рад су пустили Милан Кркобабић, директор Јавног предузећа „Пошта Србије” и Александар Савић, председник Привременог органа општине Вождовац, уз оцену да Пошта Србије и локална самоуправа раде на унапређењу постојеће инфраструктуре Кумодража и заједничким снагама дају нови импулс квалитету живота у овом крају.

“Отварањем нових пословница показујемо да у Србији можемо сваке недеље да урадимо нешто. Можемо да кречимо, али и да пружамо услуге високе технологије”, рекао је на отварању поште директор Пошта Србије Милан Кркобабић. „Пошта Србије поред тога што запошљава 15.000 људи може да исплати плате, да се развија, инвестира и да пуни буџет”, истакао је Кркобабић.

Александар Савић је поздравио све присутне грађане Кумодража који до сада у свом крају нису имали пошту. „Протекле две године ми као одговорна општинска власт потрудили смо се да побољшамо живот за око 200 хиљада Вождовчана, мада смо наследили много проблема. Показали смо да можемо да мењамо навике и да побољшавамо услове живота свих грађана. Одговорном политиком штедње нашег премијера омогућено је да локална самоуправа има више новца који можемо да улажимо у наш Вождовац. Ово је добар пример тога. Отварањем нове пословнице поште и локална самоуправа и Пошта Србије показују пуну бригу о грађанима“ – рекао је председник Савић на отварању поште.

SalteriКако су из Поште Србије нагласили, поштански мајстори су уредили и опремили простор за пошту у Кумодражу, који је уступила Месна заједница. Под једним кровом у овом објекту већ ради амбуланта, од данас и пошта, као и месна заједница која препознаје потребе и намеру поште да грађанима омогући потребне сервисе на кућном прагу. Пословање два шалтерска места биће аутоматизовано, будући да су умрежена у јединствену информатичко-комуникациону апликацију ПостТИС, која је дело технолога и информатичара Поште Србије. Посебан дар мештанима Кумодража је бесплатан интернет кутак у новој пошти, где ће корисници моћи бесплатно да се увере у предности савремених технологија и начина комуникације, а поштански службеници ће пружати потребну интернет едукацију и подршку.

Акцију “52 поште за 52 недеље” Пошта Србије спроводи од почетка године у сарадњи са локалним заједницама.

Поделите вест: