IZLOŽBA DEČJIH KARIKATURA „MALI PJER” U JP „POSLOVNO-SPORTSKI CENTAR VOŽDOVAC” U PETAK, 1. APRILA

Mali Pjer 2015U JP „Poslovno-sportski centar Voždovac” (Ustanička 125) u petak, 1. aprila 2016. godine, u 12 sati biće otvorena izložba dečjih karikatura „Mali Pjer”. Posetioci će dečje radove moći da pogledaju do 8. aprila.

Na ovom konkursu, 22. po redu, učestvovalo je oko 2.700 dece iz 110 beogradskih osnovnih i srednjih škola. Posle školskih i opštinskih izložbi za finalnu selekciju upućeno je 235 dečjih radova. Žiri u sastavu Nikola Otaš, Bojan Ljubenović i Goran Divac, odabrao je za izlaganje kolekciju od 63 karikature i nagradio je 22 dečja ostvarenja.

Konkurs za dečju karikaturu nastao je kao pravo i šansa dece da svetu odraslih upute svoje poruke za detinjstvo po meri deteta i da izraze svoj stav i mišljenje o svetu i pojavama u svom okruženju. Najčešće teme dečjih radova su porodica, škola, zaštita životne sredine, prikaz javnih ličnosti i pojave u društvenom okruženju.

Pokrovitelj izložbe je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, a organizatori Prijatelji dece Beograda i Kompanija „Večernje novosti”.

Podelite vest: