OBELEŽENO 160 GODINA OD ROĐENjA STEPE STEPANOVIĆA

U organizaciji Opštinskog odbora Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine i Gradske opštine Voždovac, položeni su venci na spomenik vojvodi Stepi Stepanoviću u naselju Kumodraž, povodom 160 godina od rođenja slavnog srpskog vojskovođe.

Predsednik Republičkog odbora Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine Ljubomir Marković, položio je venac i podsetio okupljene na lik i veliko delo vojvode Stepe.

Vuk Mirčetić je, u ime predsednika Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandra Savića, položio venac i zahvalio se svima koji su došli da odaju počast vojvodi. „Gradska opština Voždovac će nastaviti da podržava ovu i sve manifestacije koje imaju za cilj da sačuvaju kulturu i tradiciju. Rukovodstvo Opštine se i do sada zalagalo za svaki deo Voždovca, tako je i sa Kumodražom, a primer tome je angažovanje Ivane Tomić kao odbornika Skupštine grada Beograda u prethodnom sazivu, čijom zaslugom je konačno rekonstruisana kuća vojvode Stepe“ – rekao je Mirčetić.

Predsednik Opštinskog odbora Saveza potomaka i ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine Dragan Spasić zahvalio se prisutnima i uputio im poziv da prisustvuju svečanom programu, koji će se istim povodom održati 15. marta 2016. godine u 17 časova u skupštinskoj sali opštine Voždovac.

Vence su položili i predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida i rezervnih starešina Srbije i Udruženja srpskih vojvoda Zemun.

Obeležavanju godišnjice rođenja vojvode Stepe prisustvovali su predstavnici Udruženja veterana ratnika svih oslobodilačih ratova Srbije, kao i predstavnici OO Saveza potomaka i ratnika svih 17 opština.

Podelite vest: