IZABRANE NAJBOLjE KARIKATURE NA KONKURSU „MALI PJER“

Autori trideset najboljih likovnih karikatura izabranih na konkursu „Mali Pjer“, nagrađeni su danas diplomama i knjigama u Centru za kulturu i sport „Šumice“. Na ovom likovnom konkursu, koji organizuje Udruženje „Prijatelji dece opštine Voždovac“, a na inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, radove je poslalo preko 600 učenika osnovnih i srednjih voždovačkih škola.

Izložbu je otvorio Lazar Sredanović, karikaturista „Politike“, kome su se crteži jako dopali. „Drago mi je da postoji velika zainteresovanost za ovaj likovni konkurs. Želim vam puno sreće u daljem takmičenju“ – rekao je Sredanović.

Izvršni direktor Udruženja „Prijatelji dece opštine Voždovac“ Boško Delić, smatra da je ova manifestacija bitna za sve učenike koji vole likovnu umetnost. „Mali Pjer“ omogućava mladima likovno vaspitanje. Deca se vežbaju i uče da zapaze i izdvoje ono što je najkarakterističnije, da to preuveličaju i na taj način predstave osobu onako kako su je oni videli“ – rekao je Delić.

Nagrađena učenica 4. razreda OŠ „Vojvoda Stepa“ Teodora Šušnjević kaže da prvi put učestvuje na ovom konkursu, i da će se sledeće godine rado odazvati. „Volim da crtam, ovo je idealna prilika da se družimo i pokažemo svoje znanje“ – rekla je Teodora.

Dečiji pesnik Petar Petrović Marš, najboljim karikaturistima poklonio je nekoliko svojih pesama.

Izabrani učenici učestvovaće na gradskom i republičkom takmičenju. Inače, ova manifestacija održava se širom Republike Srbije.

Podelite vest: