NA VOŽDOVCU SVEČANO PROSLAVLjENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA

Prigodnim programom uz ceremoniju sečenja slavskog kolača, u svim voždovačkim školama svečano je proslavljena školska slava Sveti Sava. Savindan se proslavlja kao uspomena na život i delo Svetog Save – utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić obišao je OŠ „Vasa Čarapić“ u Belom potoku, gde je đacima i kolektivu škole čestitao školsku slavu i izrazio uverenje da će i njima biti urađena školska sala, koja zbog nasleđenih nerešenih  imovinsko-pravnih odnosa nije završena. On je podsetio da je Opština za prethodne dve godine mnogo učinila da voždovačkim đacima poboljša uslove školovanja. „Rekonstruisali smo i uredili 12 osnovnih škola koje nisu bile sređivane preko 20 godina. Uredili smo toalete, postavili školske ograde, sanirali krovove. Takav trend  ćemo i dalje da nastavimo“ – rekao je predsednik Savić.

Svečano je proslavljena slava Sveti Sava i u ostalim školama, gde su đaci na simboličan način predstavili život ovog velikog srpskog prosvetitelja, uz dobro pripremljene recitacije, muzički i dramski program. Ovom prilikom uručene su i nagrade najboljim učenicima i svima onima koji su se istakli u radu tokom prethodne godine. Predstavnici Gradske opštine Voždovac posetili su škole i prisustvovali slavskim svečanostima i priredbama.

Školsku slavu obeležila je i Mesna zajednica „Jajinci“, koja je ovom prilikom uručila zahvalnice predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću, predsedniku Skupštine opštine Aleksandru Mirkoviću, njihovim saradnicima, predstavnicima zdravstva i policije, kao i svima onima sa kojima ova mesna zajednica ima višegodišnju dobru saradnju.

Podelite vest: