UKLANjANjE DEPONIJE U KUMODRAŠKOJ ULICI

Dobrom koordinacijom JP Elektromreža Srbije, Gradske opštine Voždovac i Grada Beograda, danas u 10 časova počelo je uklanjanje divlje deponije u Kumodražu, nastale nepropisnim odlaganjem zemlje i šuta.

Deponija u Kumodraškoj ulici, preko puta broja 306,  ugrožavala je rad dalekovoda Elektromreže Srbije i predstavljala direktnu pretnju za stabilnost elektroenergetskog sistema.

„Ovo nije jedina deponija u blizini dalekovoda na teritoriji grada Beograda. Slične deponije postoje u Surčinu i Novom Beogradu i njihovo čišćenje je takođe u planu. Ovom prilikom ponovo apelujemo na građane i izvođače radova da otpad odlažu  na mestima koja su za to predviđena, da ne nasipaju građevinski šut i otpad ispod dalekovoda, jer osim toga što je kažnjivo, to dovodi u opasnost stabilnost dalekovodnih stubova i može ugroziti snabdevanje građana električnom energijom”, izjavio je Ilija Cvijetić, izvršni direktor za prenos električne energije JP EMS.
Čišćenje deponije  rezultat je saradnje JP EMS, Gradske opštine Voždovac i Grada Beograda i predstavlja primer dobre komunikacije u korist građana.

„Deponija je nastala i rasla tokom gradnje naselja Veljko Vlahović. Kompanije koje su bile angažovane za transport šuta, umesto na deponiju u Vinči – kako je dogovoreno sa investitorom – radi sopstvene uštede, šut su odlagale u neposrednoj blizini gradilišta“, izjavio je Tomislav Perić, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove GO Voždovac.

Predstavnici gradske vlasti i rukovodstvo opštine Voždovac prepoznali su ozbiljnost problema i organizovali ekipe koje su parcele, na kojima se nalazi divlja deponija, počele da dovode u uredno i čisto stanje.

Podelite vest: