PREDSTAVLjEN EVROPSKI PROGRAM ZA MALA I SREDNjA PREDUZEĆA – COSME

U organizaciji Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd i Privredne komore Beograda održana je tribina u opštini Voždovac na kojoj je predstavljen evropski program za razvoj konkurentnosti  malih i srednjih preduzeća – COSME.

Prilikom predstavljanja programa Ljiljana Marković je istakla važnost ovog programa za mala i srednja preduzeća, kao i spremnost agencije na saradnju i pomoć svim zainteresovanim koji apliciraju.

Na predstavljanju  programa, istaknuto je da COSME  traje od 2014. do 2020. godine i da ima budžet od 2,3 milijarde evra. Ova sredstva su samo osnova  garancijske šeme u koju se uključuju  i poslovne banke sa svojim izvorima finansiranja, tako da se očekuje da će se, u narednih pet godina, na ovaj način, u 330.000 malih i srednjih preduzeća ubrizgati ukupno 21 milijarda evra i da će biti otvoreno preko milion novih radnih mesta.

Potom je istaknuto da je veoma važno povezivanje malih i srednjih preuzeća.

Olga Radulović predstavila je neke od mera i aktivnosti za realizaciju akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda kao i nacionalni i regionalni program podrške MMSPP i klasterima.

Ovoj prezentaciji prisustvovala je i Snežana Radinović, direktor Regionalne agencije  za razvoj i evropske inregracije Beograd, predstavnik privredne komore Beograd Dejan Zrilić, član Veća Opštine Miloš Stojanović, predstavnici Kluba privrednika opštine Voždovac, kao i preduzetnici i privatnici sa Voždovca.

Podelite vest: