OBELEŽEN DAN OŠ „ZMAJ JOVA JOVANOVIĆ“

Svečanim kulturno-umetničkim programom učenici i nastavnici Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ obeležili su dan svoje ustanove.

Odmah na početku, prisutnima se obratila direktorka Vesna Životić koja je pohvalila i simboličnim poklonima nagradila najuspešnije đake i radnike.

„Kada sam postala direktor ove škole 2005. godine, zatekla sam mnoštvo problema koji su nam ometali svakodnevni rad. Najteža i najduža bitka bila je za postavljanje ograde. Posle 50 godina imamo ograđeno školsko dvorište, rukovodstvu opštine Voždovac“ – istakla je direktorka Životić.

Član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović zahvalio se direktorki i đacima na srdačnom gostoprimstvu.

„Opština Voždovac je u proteklih 20 meseci za ovu školu izdvojila 13 miliona dinara i sprovela plan od 5 prstenova bezbednosti: uvođenje video nadzora, školskog policajca, ograđivanje školskog dvorišta, postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i korišćenje setova za detekciju narkotika. Danas su đaci bezbedni i to je naš primarni cilj“ – rekao je prisutnima Stojanović.

Osnovnu školu „Zmaj Jova Jovanović“ danas pohađa 838 učenik a raspoređenih u 34 odeljenja i jedno odeljenje za decu sa posebnim potrebama.

Podelite vest: