PREDSTAVLjANjE RADIO KLUBA „BANjICA“ ISPRED OPŠTINE VOŽDOVAC

U organizaciji Radio kluba “Banjica“ JU1BBV i Gradske opštine Voždovac, održana je demonstracija uspostavljanja radio-amaterskih veza u vanrednim situacijama kao što su poplave, zemljotresi i druge elementarne nepogode. Voždovčani su imali priliku da se upoznaju sa radom ovog kluba koji je 2010. godine osnovala Opština, da nauče kako se uspostavlja i održava radio veza u opasnosti, ali i da postanu novi članovi.

Ovaj klub u saradnji sa Radio-amaterskom mrežom za opasnost i Savezom radio-amatera Srbije, dao je puni doprinos u akcijama spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara u katastrofalnim poplavama, koje su u maju 2014. godine zadesile pojedine delove naše zemlje.

Predsednik kluba Dušan Grujić smatra da sama delatnost radio-amatera predstavlja interesantan društveno-korisni spoj. „Jedan od naših ciljeva je da što više građana nauči da rukuje radio-tehnikom i da na taj način pomognu sebi, ali i drugima u opasnosti. Naš plan je da ovakvu demonstraciju radio-amaterskih veza organizujemo i u podavalskim naseljima na teritoriji opštine Voždovac“- istakao je Grujić.

Inače, Radio klub „Banjica“ JU1BBV je udruženje građana, u koju su dobrovoljno učlanjeni Voždovčani radi ostvarivanja ciljeva u oblasti širenja i razvijanja tehničke kulture, na polju telekomunikacija i elektronike.

Podelite vest: