USPEŠNO ODRŽANA MANIFESTACIJA „NAVALA NA AVALU“

Tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija „Navala na Avalu“ i ove godine održana je u prisustvu velikog broja građana. Cilj manifestacije je stvaranje navike kod mladih za sport i rekreaciju u zdravoj životnoj sredini, promocija srpske narodne kuhinje i obogaćivanje turističke ponude Grada Beograda.

Organizatori manifestacije su Ferijalni savez Beograda i Voždovca uz podršku Gradske opštine Voždovac. Savetnik predsednika Vuk Mirčetić, koji je otvorio takmičenje, uručio je najboljoj fudbalskoj ekipi “Folkloraša” medalje i pehar za osvojeno prvo mesto.

U skopu ove manifestacije održano je i takmičenje u spremanju pasulja. Petočlani žiri jednoglasnom odlukom dodelio je treće mesto grupi građana iz Grocke, drugo je pripalo Pančevcima, a titulu za najbolje spremljeni pasulj ponela je ekipa iz Smedereva.

Celodnevni program koji obuhvata i pešačenje učesnika i obilazak znamenitosti Avale i TV tornja ima humanitarni karakter, jer učestvuju deca iz Domova za decu bez roditelja. Manifestacija je održana u sklopu akcije Nedelja u pokretu – Move Week od 29. septembra do 5. oktobra, koju organizuje ISKA – Internacionalna sportska i kulturna asocijacija uz podršku Evropske unije.

Podelite vest: