OKRUGLI STO NA TEMU UNAPREĐIVANjA POLOŽAJA ROMSKE ZAJEDNICE

Kancelarija za ljudska i manjinska prava opštine Voždovac organizovala je 15. oktobra 2015. godine okrugli sto sa temom: Unapređivanje položaja romske zajednice na teritoriji Voždovca. Cilj diskusije bio je da se pronađu rešenja za poboljšanje životnog standarda i potpuno uključivanje Roma u društveni, ekonomski, kulturni i politički život na Opštini.

Učesnici okruglog stola dogovorili su za narednu sedmicu susret radne grupe sa zamenikom direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Dragoljubom Ackovićem. Članovi radne grupa će imati zadatak da na terenu ustanove probleme sa kojima se suočavaju Romi i da predlože njihovo rešavanje, naročito u najosetljivijim oblastima stanovanja, obrazovanja, zapošljavanja, socijalne i zdravstvene zaštite. Na skupu je predloženo i da se zbog značaja koji opština Voždovac pridaje unapređivanju položaja romske zajednice, okrugli stolovi ubuduće održavaju na dva meseca.

Diskusiju su vodili član Veća Milan Todić, koordinator za ljudska i manjinska prava Zlatko Lenhart, koordinator za romska pitanja Sunčica Marinković i Brankica Kljajić iz Kluba privrednika opštine Voždovac, a pozivu za učešće su se odazvali zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Dragoljub Acković, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Centra za socijalni rad, Nacionalne službe zapošljavanja, Doma zdravlja Voždavac, osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici nevladinih organizacija.

Podelite vest: