OBELEŽEN JUBILEJ OŠ “BRANISLAV NUŠIĆ“

Osnovna škola „Branislav Nušić“ svečano je predstavom „Put od sećanja do stvarnosti“ obeležila 80 godina postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Višegodišnjim radom i trudom stekli su status ogledne Škole i proglašeni za jednu od 40 najboljih ustanova. U njoj svakodnevno nastavu pohađa preko 750 đaka.

„Izuzetna je čast imati ovakve divne goste, među njima i potomka Branislava Nušića, gospodina Nebojšu. Naša ustanova postoji od 1935. godine i do danas je iznedrila mnoge uspešne generacije” – istakla je direktorka OŠ Marijana Stefanović, dodavši da je na današnjoj svečanosti prisutan i jedan od bivših đaka ove škole Milan Todić, član Veća opštine Voždovac.

„Lepo je prisetiti se školskih dana i svojih nastavnika. Ja vam čestitam jubilej u ime Gradske opštine Voždovac, đacima želim uspešno školovanje, a nastavnicima da svoje znanje i dalje nesebično prenose na najmlađe “ – istakao je Milan Todić.

Ovaj jubilej bio je idealna prilika da se najboljim učenicima za osvojena prva tri mesta na likovnim, književnim i predmetnim takmičenjima poklone vredne knjige.

Podelite vest: