VOŽDOVČANIMA PREDSTAVLjENI DOMAĆI PROIZVODI PO STAROJ RECEPTURI

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, predsednik Nacionalne asocijacije za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ Dejan Milosavljević, predstavio je meštanima Voždovca stare recepte i male tajne po kojima su naše bake spremale ajvar, slatko od šljiva i druge naše proizvode prepoznatljive kako na domaćem tako i na stranom tržištu.

Savetnik predsednika GO Voždovac Vuk Mirčetić i sekretar Sekretarijata za privredu Tijana Maljković, prisustvovali su demonstraciji pravljenja ovih domaćih proizvoda na stari, tradicionalan način.

“Beogradu je potreban ovakav prostor, gde čitave porodice mogu da dođu na poludnevni ili celodnevni vikend izlet. Tu može da se uživa u starim zanatima, ali i da se generacije edukuju o tome na koji način su naši stari spremali poznate domaće proizvode.
Grad Beograd povećaće i suvenirske programe i plasman tih proizvoda kako u centru tako i na ostalim opštinama” – naglasila je Tijana Maljković.

Radionica je sprovedena u prostorijama asocijacije u selu Rakovica, gde je ove godine otvoren Muzej istorije opančarstva. Dejan Milosavljević pozdravio je napore Grada Beograda i precizirao da je ovakav muzej, još jedan doprinos turističkoj ponudi Beograda.

Manifestacija je ove godine uspešno realizovana, a njena tema bila je „Stari i tradicionalni zanati – tehničko i industrijsko nasleđe“.

Podelite vest: