„RADOST EVROPE“ NA VOŽDOVCU

Tradicionalna manifestacija „Radost Evrope“ obeležena je na Voždovcu višednevnim druženjem učenika OŠ “Danilo Kiš“ sa vršnjacima iz Turske. U tu čast održana je svečana priredba kojoj su prisustvovali vicekonzul Republike Turske Ibrahim Karadeniz i Murat Kocak, službenik konzularnog odeljenja, a ispred GO Voždovac Miloš Stojanović, član Veća zadužen za predškolske i školske ustanove.

Ibrahim Karadeniz izrazio je veliko zadovoljstvo saznanjem da su među učenicima već sklopljena jaka prijateljstva. Deca iz Turske predstavila su se svojom nacionalnom muzikom, a domaćini plesom i folklornim igrama iz Srbije.

Prisutnima se zahvalio i Miloš Stojanović, posebno gostima iz Turske i školi „Danilo Kiš“ na uspešno sprovedenom projektu.

Direktorka škole Danijela Čolović, izrazila je uverenje da će učenici održavati kontakte u narednom periodu i zahvalila svima koji su pružili pomoć i aktivno učestvovali u realizaciji projekta.

Boraveći nekoliko dana u Beogradu, gosti su obišli Kalemegdan, Tašmajdan, Knez Mihailovu ulicu, veliki broj muzeja i druge lepote naše prestonice. O njima se brinulo nastavno osoblje i roditelji učenika kod kojih su bili smešteni.

Podelite vest: