OŠ „VOJVODA STEPA“ IZ KUMODRAŽA DOBIĆE NOVOIZGRAĐENI PROSTOR UMESTO AZBESTNE ZGRADE

Voždovačka Osnovna škola „Vojvoda Stepa“, stara 121 godinu, konačno će dobiti svoju prvu fiskulturnu salu, kao i novi prostor školske zgrade, sa 13 savremeno uređenih učionica.

Odgovorna opštinska vlast Voždovca prepoznala je dugogodišnji problem ove Škole i svojim zalaganjem pomogla da se konačno prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se realizovao projekat koji je više godina bio na čekanju. Realizaciji ovog projekta je prethodilo regulisanje imovinsko-pravnih odnosa, te je Opština prenela pravo svojine na parcelama na kojima je planirana izgradnja, u korist Grada Beograda.

Evropska investiciona banka je opredelila sredstva za izgradnju učeničkog bloka i fiskulturne sale, a nosilac projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povodom donete građevinske dozvole izdate od strane Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove 29. septembra 2015. godine, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić danas je na sastanku razgovarao sa predstavnicom JUP-a Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd, direktorom OŠ „Vojvoda Stepa“ Nebojšom Životićem i predstavnicima izvođača radova. Tom prilikom preciziran je datum početka radova i načini realizovanja projekta. Direktor Životić je izrazio zahvalnost što će Škola po prvi put dobiti fiskulturnu salu i što će njeni učenici već od sledeće godine koristiti nov školski objekat, zahvaljujući kome će azbestni deo škole konačno biti uklonjen.

Objekat koji počinje da se gradi sastoji se od učeničkog bloka spratnosti P+1 i fiskulturne sale spratnosti P+0, sve zajedno ukupne korisne površine 2.506 kvadrata, investitor je Grad Beograd, a rok za završetak radova je 6 meseci. Vrednost građevinskih radova je 1.548.000 evra, dok će opremanje novoizgrađenog prostora (sprave za vežbanje u fiskulturnoj sali, školski i kancelarijski nameštaj, nastavna i tehnička sredstva, audio, video i računarska oprema…) iznositi dodatnih 145.000 evra.

Inače, Kumodraška škola postoji još od 1894. godine, dok je prva zgrada na današnjem mestu sazidana 1910. godine. Danas OŠ „Vojvoda Stepa“ broji 819 đaka koji će od sledeće godine imati mnogo bolje uslove školovanja.

Sa predstavnicom JUP-a i predstavnicima izvođača radova razgovarali su i pomoćnik predsednika Opštine Miljan Šišović i članovi Veća Ivana Tomić i Miloš Stojanović.

Podelite vest: