NUŠIĆEV VAŠAR

Osnovna škola „Branislav Nušić”, 3. oktobra u dvorištu male škole organizovala je 15. Nušićev vašar.

Ova tradicionalna manifestacija održava se u okviru Dečje nedelje, a ovogodišnja tema vašara je “Sa Nušićem kroz prošlost, sadašnjost i budućnost”.

Cilj učenika, roditelja i nastavnika je pored dobre zabave i prikupljanje novca u školski fond, čija se sredstva kasnije koriste za opremanje i uređenje Škole. Spajanjem lepog i korisnog kao i zajedničkim druženjem, ova manifestacija školu čini veselijom, lepšom i zabavnijom.

Nušićev vašar svečano je otvorila direktorka OŠ „Branislav Nušić“ Marijana Stefanović, pohvalivši đake, nastavnike i roditelje koji su uzeli učešće i velikim trudom pomogli organizaciju. Ona se ujedno zahvalila i bivšem učeniku ove škole, a sada članu Veća opštine Voždovac Milanu Todiću, kome je ovom prilikom uručila Nušićevo priznanje za uspešnu saradnju.

Pozdravivši sve prisutne, Todić se zahvalio na ukazanom poverenju, naglasivši da će isto opravdati pružanjem profesionalnog doprinosa kako sportskim, tako i kulturnim dešavanjima na Voždovcu. Potom je pozvao posetioce da zajedno obiđu prodajnu izložbu dečjih radova.

Tokom vašara, posetioci su mogli da obiđu štandove sa interesantnim učeničkim radovima koje su deca pripremala tokom godine. U Čika Braninoj poslastičarnici mogli su da se zaslade domaćim kolačima, uz muzički i plesni program najuspešnijih odeljenskih zajednica, i niz drugih sadržaja.

Prijatelj ovogodišnjeg Nušićevog vašara je Klub privrednika opštine Voždovac koji se pobrinuo da svi učesnici dobiju osveženje.

Podelite vest: