DANI EVROPSKE BAŠTINE U „ZMAJU“

U okviru manifestacije Dani evropske baštine, koju je podržala Gradska opština Voždovac, učestvovali su đaci i nastavnici OŠ „Zmaj Jova Jovanović“. Raznovrsnim programom na temu „Stari i tradiocionalni zanati – očuvanje i održanje“, ova škola pokazala je da poštuje tradiciju srpskog naroda i prepoznaje značaj nematerijalnih vrednosti. Svoj izuzetni talenat učenici su prikazali kroz bogatu i maštovitu modnu reviju svojih modela, video prezentaciju “Nekad i sad” o starim i novim zanatima, kao i kroz mini koncert izvornih pesama u modernom ritmu.

Mlade učesnike i brojne goste, ispred Gradske opštine Voždovac pozdravio je Vuk Mirčetić, savetnik predsednika i koordinator manifestacije, koji se posebno zahvalio OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, kao jedinoj voždovačkoj školi koja se svojim programom uključila u ovogodišnje Dane evropske baštine.

Na kraju programa publika je gromkim aplauzom nagradila zanimljiv i originalan program koji su predstavili đaci Škole, uz svesrdnu pomoć svojih profesora srpskog jezika, likovne i muzičke kulture i tehničkog obrazovanja.

Podelite vest: