USKORO POČINjE SANACIJA KUĆA OŠTEĆENIH USLED IZGRADNjE KUMODRAŠKOG KOLEKTORA

Sastanak

Predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću obratili su se za pomoć građani Ulice Miška Jovanovića 16-24b kojima je hitno potrebna sanacija kuća, kao i sprečavanje daljeg urušavanja nastalog tokom izgradnje kumodrškog kolektora.

Na inicijativu Gradske opštine Voždovac održan je sastanak sa vlasnicima stambenih jedinica, predstavnicima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i izvođača radova GP „Kolubara“. Rukovodstvo Opštine zahtevalo je hitnu reakciju nadležnih i to: obilazak svih objekata radi utvrđivanja nastale štete, preciziranje datuma početka privremene sanacije i izradu projekta trajne sanacije.

Dogovoreno je da se od ponedeljka 21.septembra 2015. godine, krene u obilazak oštećenih domaćinstava kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti, a koju će sanirati izvođač radova GP „Kolubara“. Trajna sanacija očekuje se posle izgradnje kolektora, maja sledeće godine.

Kako bi se ispoštovali svi obećani rokovi, nadležna opštinska služba svakodnevno će biti na terenu. Naredni sastanak biće zakazan za deset dana kada bi trebalo da se podnese izveštaj sa prvim postignutim rezultatima.

Podelite vest: