40 PORODICA U RAKOVICA SELU KONAČNO DOBIJA ELEKTRIČNU ENERGIJU

U novoizgrađenom naselju u Rakovica selu, četrdeset porodica iz Ulice Jovana Milovanovića, konačno će dobiti električnu energiju. Građani ovog podavalskog naselja su svoj problem izložili predstavnicima GO Voždovac, koji su u saradnji sa Mesnom zajednicom „Rakovica“ izašli u susret njihovim zahtevima.

Odeljenje za komunalno građevinske i stambene poslove Opštine je na zahtev “Elektrodistribucije Beograd” izdalo odobrenje za izvođenje radova na izgradnji pomoćnog objekta – MBTS 10/0,4 kV 630kVA u ul. Jovana Milovanovića, na kp 298/1 KO selo Rakovica sa uklapanjem u mrežu 10 i 0,4 kV (trafo stanice), a prema Pravilniku o postupku sprovođenja objedinjene procedure.

“Elektrodistribucija Beograd” je na osnovu izdatog odobrenja, a na inicijativu Opštine i Mesne zajednice „Rakovica“, prethodnih dana postavila trafo stanicu za napajanje strujom domaćinstava ovog dela Voždovca, na parceli koju su građani sami otkupili za tu namenu, a takođe postavila i niskonaponsku mrežu za priključenje.

Predsednik MZ Goran Vujić, kome su se građani prvo obratili za rešenje ovog dugogodišnjeg problema, pomogao je da se ceo postupak sprovede zakonski i u što kraćem roku.

Podelite vest: