ZAVRŠENI RADOVI U ŠKOLSKIM I PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

Projekat uređenja školskih i predškolskih ustanova uspešno je priveden kraju. Opština Voždovac završila je planirane radove na postavljanju ograda i saniranju toaleta u nekim osnovnim školama i predškolskim ustanovama. Radovi su preduzeti u cilju povećanja bezbednosti učenika i poboljšanju kvaliteta uslova za obavljanje nastave. Postavljena je zaštitna ograda u osnovnim školama „Karađorđe“, „Zmaj Jova Jovanović“ i „Đura Daničić“, a toaleti su sanirani u obdaništu „Neven“ u Kumodražu.

Završetak radova na postavljanju zaštitne ograde u OŠ „Karađorđe“, danas je obišao član Veća GO Voždovac Miloš Stojanović, koji je proverio da li su radovi izvršeni po projektnom planu i u planiranom roku. Direktor škole Milan Žegarac zahvalio se Opštini na preduzetoj inicijativi i istakao bezbednosnu ali i estetsku funkciju postavljanja ograde.

Ograda koja obuhvata prostor oko OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ i OŠ „Đura Daničić“, dužine je 505 metara i ima dovoljan broj ulaza za sportske terene, tako da je u funkciji i za sportske aktivnosti, ali i za pristup učionicama. Takođe, izvedeni su radovi na postavljanju protivpožarnog puta, koji je godinama predstavljao veliki problem za obe škole. Direktor OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ Vesna Životić i direktor škole „Đura Daničić“ Borivoj Knežević, izrazili su zahvalnost na bezrezervnoj podršci i pomoći koju Opština pruža u uređenju školskog ambijenta.

U predškolskoj ustanovi „Neven“ u Kumodražu renovirani su toaleti za mališane koji su sada potpuno prilagođeni njihovim potrebama i zadovoljavaju najviše standarde. Vaspitači su se zahvalili na razumevanju Opštine za potrebom da se saniraju toaleti i istakli da ova ustanova sada predstavlja primer za sve ustanove ovog tipa. Stojanović je izrazio uverenje da će se nastaviti sa ovom praksom, kao i zadovoljstvo što je Opština uspela da realizuje sve radove i što su nastavno osoblje, vaspitači i naravno mališani više nego zadovoljni renoviranim prostorijama i postavljenim ogradama.

Podelite vest: