PREPORUKA ZA VIKEND TURISTIČKE ORGANIZACIJE BEOGRADA I SEKRETARIJATA ZA PRIVREDU

otvoreni-busTokom toplih letnjih meseci, život Beograda se „seli na reke“. Beograđanima i gostima našeg grada su u ponudi dnevna i večernja krstarenja turističkim brodovima, tura „Beograd vaš domaćin“ koja spaja panoramsko razgledanje otvorenim autobusom i vožnju brodom, kao i plovidba novom atrakcijom – brodom Svibor Slavjana.

„Beograd vaš domaćin“

Svakog dana u tri termina, 11, 13 i 17 časova, Beograđani i gosti se mogu provozati turističkim autobusom sa otvorenim krovom BS Turs i na pet različitih jezika čuti priče o istoriji i kulturi naše prestonice.

Program pod nazivom „Beograd vaš domaćin“ spaja dva razgledanja u jedno, i posetioce vodi na panoramski obilazak grada posle kog sledi 20 kilometara dugo krstarenje beogradskim rekama i i razgledanje grada sa reka.

Polasci su petkom, subotom i nedeljom, od 17 časova, u pratnji turističkih vodiča. sa Trga Nikole Pašića / turističko stajalište.

Večernje krstarenje beogradskim rekama

Rashladite se tokom toplih letnjih dana krstarenjem beogradskim rekama u popodnevnim i večernjim terminima, i uživajte u prizoru „Beograda noću“.

Brod Kornjača isplovljava svakog dana u 18 i 20 časova sa pristana pored Beton Hale, dok Jahting Klub Kej, u istim terminima, 18 i 20 časova, isplovljava sa Zemunskog Keja.

Svibor Slavjana

Svibor lađa Slavjana je replika ruskog srednjevekovnog broda korišćenog za vojne pohode pre oko 1000 godina, koja je deo turističke ponude Beograda.

Vožnja ovim brodom predstavlja svojevrsni turističko istorijski spektakl na rekama, uz viteški performans. Polasci su radnim danima od 18 časova i subotom u 16 i 18 časova sa pristana „Zelenilo“ na Zemunskom keju.
Više informacija na www.tob.rs /sekcija Razgledanja.

Turistički info centar
Knez Mihailova 5
ponedeljak – nedelja 09-19č
011 2635-622 i 011 2635-343
bginfo.knezmihailova@tob.co.rs

Podelite vest: