POSTAVLjANjE OGRADE U OŠ „KARAĐORĐE“

U okviru akcije uređenja školskih i predškolskih ustanova, opština Voždovac nastavila je sa radovima na povećanju bezbednosti učenika i poboljšanju kvaliteta uslova za obavljanje nastave. Radove na postavljanju zaštitne ograde u OŠ „Karađorđe“, danas je obišao član Veća GO Voždovac Miloš Stojanović, upoznao se sa dinamikom izvođenja radova i razgovarao sa direktorom škole Milanom Žegarcem, koji je ukazao na značaj izvođenja ovih radova, posebno u segmentu povećanja bezbednosti školaraca.

Tom prilikom Stojanović je rekao da se, nakon uređenja toaleta u 12 osnovnih škola i uvođenja video nadzora u svim osnovnim školama na Voždovcu sa monitoringom u 12. Policiskoj stanici, pristupilo i uređenju staza i ograda u školama.

Postavljanje ograde u OŠ „Karađorđe“ predstavlja prvu od tri ograde koje će biti postavljene u ovom kvartalu. Nakon završetka navedenih radova, pristupiće se postavljanju ograda u OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ i OŠ „Đura Daničić”, u naselju Braće Jerković.

Stojanović je istakao da opština Voždovac ulaže velike napore na uređenju školskih ustanova i da je u toku i sanacija OŠ „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu, jedne od najstarijih škola na ovom prostoru, koja će dobiti trinaest kabineta i fiskulturnu salu.

Takođe, on je rekao da je u toku i sanacija isturenog odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Prnjavoru, i podsetio da je nakon majskih poplava urađena kompletna sanacija OŠ „Vojvoda Putnik“ u Koloniji.

U planirane radove uvrštena je i sanacija fiskulturne sale u školi „Vasa Čarapić“ u naselju Zuce.

Na osnovu izloženih činjenica jasno se zaključuje da opštinske vlasti ne prave diskriminaciju u uređenju škola, već se ravnomerno ulaže u škole u svim naseljima.

Stojanović je podsetio da Opština tradicionalno dodeljuje đacima prvacima školske torbe i pernice, kako bi rasteritili roditelje i skromnim poklonom poželeli prvacima puno uspeha u školovanju. Za najbolje učenike organizovan je i prijem u opštini Voždovac i tom prilikom uručeni su pokloni đacima generacije i vukovcima.

„Domaćinskim upravljanjem budžeta, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić stvorio je uslove za veća ulaganja, između ostalog, u razrešenje problema koji se tiču povećanja bezbednosti dece i stvaranja uslova za kvalitetniju nastavu“, zaključio je član Veća GO Voždovac zadužen za školske i predškolske ustanove.

Takođe, on se zahvalio svima koji su pomogli i pomažu u uređenju škola i izneo uverenje da će se nastaviti sa ovom praksom.

Podelite vest: