POBOLjŠANjE USLOVA BORAVKA DECE U ŠKOLSKIM I PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA

U cilju podizanja opšte bezbednosti dece u osnovnim školama i pružanja boljih higijenskih uslova u vrtićima, opština Voždovac je i ove godine izdvojila sredstva za poboljšanje kvaliteta boravka i sigurnosti dece u školskim i predškolskim ustanovama, imajući u vidu da je u toku prošle godine realizovala projekat sanacije toaleta i postavljanje video nadzora u svim osnovnim školama sa centralnim monitoringom u lokalnoj policijskoj stanici.

Kao što je najavljeno početkom godine, pristupilo se realizaciji projekta sanacije dvorišnih ograda u osnovnim školama i sanaciji toaleta u vrtićima, u kojima borave najmlađi stanovnici opštine Voždovac.

Tim povodom, pomoćnik predsednika Opštine Miljan Šišović i član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović, obišli su radove koji se izvode u OŠ “Karađorđe” i radove na sanaciji toaleta u vrtiću “Neven”, za koje je konstatovano da su prioritet zbog izuzetno lošeg stanja i potencijalne opasnosti po sigurnost i zdravlje dece.

Pored ograde u OŠ” Karađorđe” predviđena je i sanacija dvorišnih ograda u osnovnim školama “Zmaj Jova Jovanović” i “Đura Daničić” u naselju Braće Jerković. Obnavljanjem ograda podiže se nivo bezbednosti dece, što je od neprocenjive vrednosti, čuva se školska imovina, sprečavaju neželjena okupljanja posle nastave i korišćenje dvorišta u neprimerene svrhe.

Podelite vest: