TURNIR „SRCEM ZA RIPANj“

Noćni turnir u malom fudbalu, pod nazivom „Srcem za Ripanj“, koji se tradicionalno organizuje u okviru manifestacije „Dani Milana Đ. Milićevića“, počeo je u sredu 8. jula 2015. godine, na terenu MZ „Ripanj“.

Turnir je dugo godina unazad letnje dešavanje u Ripnju, koje prikuplja veliki broj kako mladih, tako i starijih meštana na jednom mestu. Odigrava se u okviru „Dana Milana Đ. Milićevića“, ili neposredno nakon toga, kao što je slučaj ove godine, na terenu za male sportove MZ „Ripanj“, Erčanska 10. Isti će trajati 8-9 dana, zavisno od vremenskih uslova. Ove godine na turniru učestvuje 10 (deset) ekipa, koje su podeljene u dve grupe.

U prvoj odigranoj utakmici snagu su odmerile ekipe MZ „Ripanj“ i „Rašin majdan“. Na veliko oduševljenje meštana, utakmica je završena rezultatom 3:0 u korist ekipe MZ „Ripanj“.

Nakon grupne faze, koju prolazi osam ekipa, sleduje eliminacioni deo (četvrtfinale, polufinale, borba za treće i prvo mesto). Turnir se odigrava po pravilima Futsala. U utakmici, na strani jedne ekipe, učestvuje četiri igrača i jedan golman.

Nagrade su novčane za prvo i drugo mesto, a odlikovanja u vidu pehara za prva tri mesta.

Višednevna akcija „Srcem za Ripanj“ ima i humanitarni karakter, s obzirom da će deo prikupljenih novčanih sredstva od prijava ekipa za turnir, biti opredeljen za renoviranje sportske sale Doma kulture u Ripnju.

Podelite vest: