INFORMISANjE POLjOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA O POGODNOSTIMA I SUBVENCIJAMA

Tribina posvećena privrednicima i poljoprivrednicima održana je 8. jula u skupštinskoj sali opštine Voždovac.

Cilj organizovanja ove tribine je informisanje građana, odnosno proizvođača, o pogodnostima i subvencijama koje donosi Zakon za poljoprivredu.

Teme koje su obuhvaćene su: Subvencije u poljoprivredi i privredi, registracija poljoprivrednih gazdinstava, osnovni oblici i prava proizvođača, novi konkursi za dodelu podsticajnih sredstava i kategorizacija privatnog smeštaja kako bi se promovisao razvoj vikend turizma.

O ovim i drugim aktuelnim temama sa zainteresovanim građanima razgovarali su: Sekretar za privredu Grada Beograda Tijana Maljković, zamenik sekretara Sekretarijata za privredu Maja Bajagić, pomoćnik za turizam Maja Tintor i pomoćnik za mala i srednja preduzeća Tanja Popović.

Predsednik Saveta za poljoprivredu opštine Voždovac Dragan Životić, zahvalio se svim prisutnim građanima i pozvao ih da registruju svoja gazdinstva, kako bi ostvarili svoja prava.

Organizatori ove diskusije su: Savet za poljoprivredu GO Voždovac, Odbornička grupa SNS u saradnji sa Kancelarijom za privrednike GO Voždovac.

Podelite vest: