POSTAVLjENA JAVNA RASVETA U BANjIČKOJ ŠUMI

U Banjičkoj šumi na Voždovcu, koja je zaštićeno prirodno dobro, a posećuju je brojni Beograđani, nedavno je postavljena javna rasveta duž trim staze u dužini od 1800 metara, što će doprineti većoj bezbednosti svih posetilaca u večernjim časovima.

Banjičku šumu obišao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, kao i predstavnici JKP „Zelenilo-Beograd“, JKP „Javna rasveta“ i Policijske uprave za Grad Beograd.

Tom prilikom gradonačelnik Beograda je podsetio da se u poslednjih godinu i po dana u Banjičkoj šumi desilo nekoliko teških razbojništava i krađa, te da je Grad tome odlučio da stane na put.

“Odlučili smo da, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Policijskom upravom za Grad Beograd i opštinom Voždovac, učinimo konkretne korake u cilju pojačane bezbednsti naših sugrađana, kako se slična razbojništva više ne bi događala. Takođe, dao sam nalog Komunalnoj policiji da pojačano patrolira u tom delu Banjice. U proteklom periodu oni su imali više od 400 prijava protiv neodgovornih vlasnika motornih vozila, vlasnika kućnih ljubimaca, nelegalnih prodavaca… Želimo da uvedemo komunalni red na ovom zaštićenom prirodnom dobru i popularnom mestu za sport i rekreaciju velikog broja Beograđana” – istakao je gradonačelnik. On je dodao da je JKP „Zelenilo-Beograd“ postavilo 11 rekvizita za vežbanje, da je završen amfiteatar, dok je trim staza, oko koje je postavljena javna rasveta, napravljena od prirodnih materijala, koji ni na koji način ne remete ambijent Banjičke šume.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić naglasio je da je inicijativa za postavljanje osvetljenja u Banjičkoj šumi opštini Voždovac upućena od strane stanovnika Banjice i voždovačkog Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, koju je Opština uspela da sprovede uz pomoć Grada Beograda, JKP „Zelenilo-Beograd“ i JKP „Javna rasveta“. „Postavljene su nove 74 svetiljke koje će osvetliti ovaj potez Banjičke šume gde se mnogi građani rekreiraju, a značiće i brojnim sportistima koji posećuju Sportski centar „Voždovac“, jer je sada bezbednost noću podignuta na jedan viši nivo. Nastojaćemo da uvedemo osvetljenje i u druge delove Voždovca, kao što je Spomen-park Jajinci, za koji je već u pripremi predlog postavljanja javne rasvete“ – rekao je Savić.

Podelite vest: