SVEČANA DODELA DIPLOMA REGIONALNOG CENTRA ZA TALENTE BEOGRAD II U GRADSKOJ OPŠTINI VOŽDOVAC

U utorak, 16. juna 2015. godine, u oragnizaciji Regionalnog centra za talente Beograd II i Gradske opštine Voždovac, održana je svečana dodela diploma sa republičkih takmičenja po naučnim oblastima, kao i istraživačnih radova, mladih talenata Srbije. Na spomenutim takmičenjima je učestvovalo ukupno 472 učenika sa terirorije Republike Srbije i to su učenici 7. i 8. razreda osnovnih, kao i učenici svih razreda srednjih škola.

Svečanu dodelu diploma je otvorio Nikola Srzentić, rukovodilac Regionalnog centra za talente Beograd II, a ispred Gradske opštine Voždovac je sveprisutne pozdravio savetnik predsednika opštine Vuk Mirčetić, koji je izjavio je da je Opština ponosna što je domaćin mladim, a već ovoliko uspešnim ljudima. Mirčetić je poručio nagrađenima da nastave da rade na sebi, jer nas u tom slučaju čeka svetla budućnost, a da će Opština uvek pomoći, koliko bude u mogućnosti. Na svečanoj dodeli diploma ukupno je dodeljeno 99 diploma iz oblasti istraživačkih radova, dok je za uspehe na takmičenjima dodeljeno 120 diploma.

Kao i svake godine, na svečanoj dodeli diploma je bio prisutan i Univerzitet Metropolitan, koji ima višegodišnju saradnju sa Regionalnim centrom za telente Beograd II. Cilj učešća Univerzitet Metropolitan na ovom svečanom događaju je da podrži sve malde i talentovane učenike, na taj način što svake godine tom prilikom dodeli stipendiju za sve četiri godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu informacionih tehnologija, za osvojena prva tri mesta na republičkim takičenjima, iz oblasti informatike i matematike. Stipendije Univerziteta Metropolitan je uručio redovan profesor Fakulteta informacionih tehnologija dr Slobodan Jovanović.

Podelite vest: