TRKA „SLAVIC RACE 2015“ ODRŽANA NA AVALI

Trka pod nazivom „FAST SLAVIC RACE“ održana je na Avali u subotu, 30. maja 2015. godine, start i cilj trke bio je kod Planinarskog doma Čarapićev brest. Ova ekstremna trka je duga 7 km i celom dužinom staze su postavljene prepreke koje je potrebno prevazići.

Sportska manifestacija „Slavic race 2015“ predstavlja prvu međunarodnu aktivnost ovakve vrste u Republici Srbiji, koju organizuju evropska društva u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac.

Početak ovog interesantnog nadmetanja otvorio je savetnik ambasadora Slovačke Republike gospodin Jozef Sabo, koji se zahvalio GO Voždovac na učešću i podršci koju je pružila u organizaciji ovog sportskog dana. Takmičarima je poručio da ne odustaju, već da sami sebe pobede.

Ispred Gradske opštine Voždovac prisutnima se obratio Milan Todić, član Veća zadužen za sport i omladinu. Izrazivši želju da Slavic race postane tradicionalna manifestacija na opštini Voždovac, Todić je pohvalio organizaciju koja se pobrinula za dobru zabavu uz muziku, a takmičarima poželeo puno uspeha na putu do pobede koji ni malo nije lak.

Početak trke ispred Sekretarijata za sport i omladinu propratio je Novica Todosijević.

„Slavic race 2015“ se sastoji od tri zahtevne trke, pri čemu je svaka naredna teža i zahtevnija od prethodne. Ovo nadmetanje je namenjeno svim sportistima koji žele da isprobaju svoje mogućnosti u zahtevnim situacijama. Najstariji učesnik u današnjoj trci ima 81 godinu – mnogo blata, rovova, užad, bodljikave žice i još mnogo toga nije predstavljalo problem da je uspešno završi.

Pobednik trke Fast race je Danilo Obradović iz Beograda, drugo mesto pripalo je Ivanu Vislavskom iz Novog Sada, a treće Srđanu Arsenoviću, takođe iz Novog Sada.

Podelite vest: