”MALI MATURANT – NAJBOLjI POETA” – 2015.

Mali-maturant

Završnica 10. jubilarnog, literarnog opštinskog takmičenja učenika osmih razreda osnovnih škola sa Voždovca (program Centra za kulturu i sport „Šumice“)  – Mali maturant-najbolji poeta, namenjenog učenicima osmih razreda osnovnih škola Voždovca koji su tokom osmogodišnjeg školovanja pokazali izrazite literarne sposobnosti i dokazali se kao uspešni autori, održana je 29. maja 2015.godine u CKS „Šumice“.

Cilj ovog tradicionalnog takmičenja najuspešnijih mladih poeta je da se podstakne afirmacija njihovih literarnih i stvaralačkih sposobnosti, podržati ih i ohrabriti, kao i da njihov rad bude adekvatno stimulisan, zapažen i nagrađen.

Na završnoj svečanosti svi učesnici, najbolje poete svojih škola, predstavili su se prisutnima sa svojom pesmom po izboru. Potom su najuspešniji autori nagrađeni knjigama i prigodnim priznanjima. Stručni žiri koji je pratio ovo takmičenje, sačinjavali su: Gordana Maletić, eminentna književnica iz Beograda i Olivera Dragišić Blagojević, autor i urednik umetničkog programa CKS „Šumice“. Program je podržao gradski Sekretarijat za kulturu.

Od strane stručnog žirija nagrađeni su sledeći učenici: 

 1. Ksenija Stanković 8/2 OŠ „Vasa Čarapić“ je ponela titulu „MALI MATURANT-NAJBOLjI POETA“, u 2015. godini.

2. Minja Ćupurdija 8/2 OŠ „Dositej Obradović“

2. Jelena Stišović 8/3 OŠ „Karađorđe“

2. Milena Stepanović 8/2 OŠ „Jajinci“

3. Vasilije Mitrovski 8/2 OŠ „Vuk Karadžić“

3. Darija Tomić 8/3 OŠ „Filip Filipović“

3. Nikola Todorović 8/4 OŠ „Milan Đ. Milićević“

Podelite vest: