ODRŽANA MANIFESTACIJA „Đačka pesnička susretanja“

U okviru tradicionalne akcije „Đačka pesnička susretanja“, u sali OŠ „Bora Stanković“, 27. maja, održana je književna manifestacija najboljih mladih literalnih stvaralaca Voždovca. Učešće u takmičenju za najbolje literalne radove uzeli su učenici 15 osnovnih škola sa Voždovca koji su u okviru svojih literalnih sekcija pripremali svoje pesme i prozne radove.

Na adresu Udruženja „Prijatelji dece opštine Voždovac“ pristiglo je, tokom maja meseca, 658 literalnih radova i 320 pesama. Stručni žiri, kojim je predsedavao Nedeljko Terzić poznati dečji pesnik iz Sremske Mitrovice, odabrao je 20 najboljih literalnih radova i po dve najbolje pesme iz svake škole. Nakon izbora najboljih liternih radova i pesama na opštinskom takmičenju, pristupilo se odabiru dve pesme koje će predstavljati mlade voždovačke pesnike na takmičenju beogradskih osnovnih škola, 6 juna, u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Pesme koje su pobedile na takmičenju su „Proleće“ Ive Al-Halidi, učenice trećeg razreda OŠ „Bora Stanković“, i pesma „Tajna“ Minje Ćupurdije, učenice osmog razreda OŠ „Dositej Obradović“.

Tokom obilaska škola, pesnik Nedeljko Terzić poklonio je školskim bibliotekama 150 svojih novih knjiga, a „Prijatelji dece“ su pobednicima darovali knjige kao nagradu i diplome u znak sećanja na ovogodišnji susret.

Podelite vest: