U NASELjU MEDAKOVIĆ OTVORENA DVA NOVA DEČJA IGRALIŠTA

U voždovačkom naselju Medaković 2, između ulica Ignjata Joba i Indire Gandi, otvorena su danas dva nova dečja igrališta. Završene radove na rekonstrukciji obišli su gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Gradski menadžer Goran Vesić je tom prilikom rekao da su izvedeni radovi koštali 12 miliona dinara i da se i dalje nastavlja sa akcijom rekonstrukcije dečjih igrališta u svim beogradskim opštinama. U te namene izdvojeno je nešto manje d 28 miliona dinara. „Sa stanarima u naselju Medaković danas smo dogovorili da na jesen zajedno posadimo drveće, kao i to da za potrebe jedne bake postavimo rampu, kako bi lakše kolicima dolazila do svog stana. Osim velikih projekata koje radimo, radimo i male projekte koji život čine lepšim i lakšim“- izjavio je Vesić.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić naveo je da su, kao rezultat dobre saradnje Grada, Opštine i Zelenila, postavljena ovako dva lepa dečja igrališta u naselju Medaković, na zadovoljstvo svih mališana, kao i njihovih baka i deka, kojima su u blizini postavljena četiri nova šah-stola. „Opština Voždovac je u prethodnom periodu, zajedno sa Gradom Beogradom i JKP „Zelenilo-Beograd“, rekonstruisala oko 25 igrališta, a taj trend ćemo i dalje da pratimo“ – rekao je Savić. On je najavio da će, u dogovoru sa menadžerom Vesićem, opština Voždovac uskoro ova igrališta pokriti kamerama, kao što je to već učinjeno u svim osnovnim školama, čime će se sprečiti uništavanje od strane vandala i obezbediti sigurnost dece koja ih koriste. „Veliko je zadovoljstvo što će oko 500 dece u ovom naselju konačno moći da nađe svoj mir. Dogovorićemo se sa 12. policijskom stanicom da obrate pažnju na ovo područje, kako bi se sankcionisali svi oni koji pokušaju da naruše izgled ovog lepog igrališta“ – izjavio je predsednik Opštine.

– Ovo je projekat lepog i modernog igrališta gde se vodilo računa o bezbednosti dece, tako da smo napravili igralište za decu do tri godine i decu starijeg uzrasta. Površina dva dečja igrališta je oko 700 kvadratnih metara, a postavljene su i table sa uputstvima za korišćenje rekvizita. Na svim površinama radimo prema standardima, a našim arhitektama ćemo dati mogućnost da ispolje svoju kreativnost, jer uvek može lepše i bolje nešto da se uradi – objasnio je direktor JKP „Zelenilo–Beograd” Slobodan Stanojević.

Između igrališta je napravljena pešačka staza radi lakše komunikacije, a uz staze i oko igrališta postavljeno je šest klupa. Osim klupa za odmor, stariji sugrađani imaju na raspolaganju i četiri nova šah-stola sa po dve šahovske table.

Podelite vest: