SAJAM NAUKE ZA VOŽDOVAČKE PREDŠKOLCE

U dečjem vrtiću „Sestre Bukumirović“ održan je danas Sajam nauke, u kome su učestvovala deca iz brojnih predškolskih ustanova sa Voždovca. Mališani su imali prilike da vide i sami isprobaju eksperimente iz pojedinih naučnih disciplina, kao što su hemija, biologija, geografija i dr.

Sajmu nauke su, pored brojnih roditelja i njihove dece, prisustvovali Elena Bilić, pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, Miloš Stojanović, član Veća opštine Voždovac i Lidija Hutović, direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ – Voždovac.

Elena Bilić rekla je da je ovakav vid predstavljanja nauke kroz igru, za decu predškolskog uzrasta od velikog obrazovnog i vaspitnog značaja. Direktorka Hutović se zahvalila Gradu, kao i Gradskoj opštini Voždovac na razumevanju svih potreba i podršci u realizaciji aktivnosti u Predškolskoj ustanovi. Ona je objasnila da su vaspitači tokom godine sa decom pripremali aktivnosti i matirijal za predstavljanje i približavanje nauke njihovom uzrastu, što je danas putem Sajma nauke svima i prikazano.

Podelite vest: