VASKRŠNjE SVEČANOSTI U „ŠUMICAMA“

U okviru Vaskršnjih svečanosti u Centru za kulturu i sport „Šumice“, u utorak, 07. aprila, obeležen je ovaj najradosniji pravoslavni praznik tradicionalnom izložbom najlepše oslikanih uskršnjih jaja i crteža, učenika osnovnih, srednjih škola i dece iz predškolskih ustanova.

Organizator programa bili su Prijatelji dece opštine Voždovac. Žiri koji su sačinjavali profesori: Marija Stoisavljević, Dušanka Andrić i Zorana Popović, pregledao je 782 prispela oslikana jaja i 609 crteža sa motivima Vaskrsa, a nagrađeno je 75 najboljih autora.

U galerijskom prostoru CKS „Šumice“, takođe je održana i svečana završnica opštinskog takmičenja „Najlepši mali ilustrovani bukvar“, namenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola Voždovca. Na takmičenju su učestvovali učenici prvih razreda iz 8 osnovnih škola, sa preko 30 radova, koji su uspešno savladali ćirilična slova uz likovno izražavanje.

Ovogodišnji žiri pregledao je prispele radove, a najuspešnijim autorima nagrade i priznanja uručila je selektor takmičenja, akademski slikar, Nina Manić Jovanović i autor i urednik umetničkog programa CKS ,,Šumice”, Olivera Dragišić Blagojević.

Prisutne mališane pozdravio je član Veća opštine Voždovac Milan Todić, koji je pohvalio njihove izložene radove i čestitao im predstojeće uskršnje praznike.

Podelite vest: