PROJEKAT „BEZBEDNOST SE UČI OD MALIH NOGU“

Uzimajući u obzir značaj unapređenja bezbednosti saobraćaja, Grad Beograd je opredelio sredstva od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja i preventivno-promotivnih aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kroz projekte udruženja. Udruženje „Centar za unapređenje društva“ učestvuje sa projektom „Bezbednost se uči od malih nogu“. Projekat se realizuje na teritoriji Gradske opštine Voždovac, a usmeren je na unapređenje bezbednosti u saobraćaju dece predškolskog uzrasta. Partneri na projektu su “Centar za promociju bezbednosti saobraćaja” i stručni saradnici firme “MODEL 5”.

U okviru navedenog projekta, dana 17. i 18. marta 2015. godine održane su dve obuke vaspitača PU “Voždovac”, a u cilju unapređenja saobraćajnog obrazovanja dece u ovoj predškolskoj ustanovi. Obuku je pohađalo 50 vaspitača iz 25 vrtića. Cilj obuke je da vaspitači unaprede svoje znanje iz oblasti saobraćajne edukacije, da međusobno razmene iskustva i dobiju konkretna uputstva za realizaciju edukacije dece, ali i roditelja. Obuku je vodila Biljana Kordić, diplomirani inženjer saobraćaja, a gosti na obuci su bili prestavnici Sekretarijata za saobraćaj i Miloš Stojanović, član Veća GO Voždovac, zadužen za školske i predškolske ustanove.

Od ponedeljka 23.03.2015. godine, otpočeće se sa edukacijom dece pripremnih grupa na specijalizovanim saobraćajnim poligonima, posebno projektovanim za ovu namenu. Deca će imati prilike da u simuliranim uslovima realnog saobraćaja, nauče osnovne saobraćajne lekcije koje su im neophodne za bezbedno učestvovanje u saobraćaju. Edukaciju dece realizovaće obučeni predavači Udruženja “Centar za promociju bezbednosti saobraćaja”, a poligone je projektovala i izradila firma “Model 5”. Takođe, u okviru projekta planirana je i javna akcija besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, namenjena roditeljima i ostalim građanima koji žele da provere da li na ispravan način koriste svoja auto-sedišta.

Podelite vest: