SANKCIONISANjE DIVLjE GRADNjE NA VOŽDOVCU

Od ove godine Gradska opština Voždovac će redovno vršiti rušenja nelegalno sazidanih objekata na svojoj teritoriji, s obzirom da je Grad Beograd izdvojio finansijska sredstva za sankcionisanje divlje gradnje.

U cilju rešavanja problema divlje gradnje, danas je uz asistenciju policije i inspektora opštine Voždovac, započeto rušenje jednog od nelegalno sazidanih objekata, koji se nalazi u Beranskoj ulici na Banjici. Ovaj objekat, koji se nalazi na veoma prometnom mestu, već duži niz godina predstavlja ruglo i mesto moguće zaraze, zbog bespravno useljenih lica koja su u okolini zgrade bacala otpad i uznemiravala stanovnike susednih zgrada.

Na licu mesta bio je i rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Voždovac – Tomislav Perić, koji je rekao da će se rušenjem pomenutog objekta, pored sankcionisanja divlje gradnje, izaći i u susret brojnim građanima ovog dela Voždovca, koji su do sada opštinskoj inspekciji podneli preko pedeset prijava.

Gradska opština Voždovac će i u narednom periodu, prema planu rušenja, uklanjati nelegalne objekte, čime će se zaustaviti dosadašnja praksa zidanja bez građevinske dozvole.

Podelite vest: