GODIŠNjICA ROĐENjA VOJVODE STEPE

Povodom 159 godina od rođenja slavnog srpskog vojskovođe vojvode Stepe Stepanovića, danas su na njegov spomenik u naselju Kumodraž, vence položili predstavnici Gradske opštine Voždovac, Republičkog odbora Saveza potomaka i ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine, Opštinskog odbora Saveza potomaka, kao i učenici OŠ „Vojvoda Stepa“.

Ispred GO Voždovac, venac je položila Ivana Tomić, član Veća opštine, koja je prisutne podsetila na značaj očuvanja srpskih tekovina, spomenika kulture, kao i očuvanje mesta na kome se okupljaju brojni Kumodražani i Voždovčani – spomenik vojvodi Stepi Stepanoviću. Upravo iz tog razloga, prošle godine obnovljena je i rodna kuća vojvode Stepe, koja je na raspolaganju svim zainteresovanim posetiocima, a naročito najmlađima, kako ne bi zaboravili koliko su se naši preci borili za očuvanje srpske države, tradicije, identiteta…

Predsednik Republičkog odbora Saveza potomaka i ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine – pukovnik u penziji Ljubomir Marković, posle polaganja venca, govorio je o značaju i velikim zaslugama vojvode Stepe na bojnom polju, zbog kojih on i danas slovi za jednog od najslavnijih srpskih vojskovođa svih vremena.

Obeležavanju godišnjice rođenja vojvode Stepe prisustvovao je i predsednik Opštinskog odbora Saveza potomaka i ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine – Dragan Spasić i tom prilikom svima uputio poziv za svečani program posvećen vojvodi Stepi Stepanoviću, koji se istim povodom održava 14. marta 2015. godine, od 18 časova u CKS „Šumice“.

Polaganju venaca prisustvovali su generalni sekretar Republičkog odbora Saveza potomaka i ratnika Srbije od 1912 – 1920. godine – Milena Harambašić, predstavnici MZ „Kumodraž“ i MZ „Jajinci“.

Podelite vest: