NAGRAĐENI MLADI KARIKATURISTI SA VOŽDOVCA

Prijatelji dece opštine Voždovac u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac, Kancelarijom za mlade, Centrom za kulturu i sport „Šumice” i Klubom privrednika, upriličili su u CKS „Šumice“ takmičarsku izložbu radova mladih karikaturista osnovnih i srednjih škola sa opštine Voždovac, pristiglih na konkurs dečje karikature „Mali Pjer”.

Ovo tradicionalno takmičenje, koje se održava već 21 godinu za redom, deo je programa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.Učenici iz 12 osnovnih škola sa Voždovca od I do IV razreda učestvovali su sa 143 karikature, učenici srednjeg uzrasta od V do VIII razreda sa 121 karikaturom, a učenici četvrtih razreda srednjih škola sa 58 radova, ukupno 322 crteža.

Đaci su na karikaturama obrađivali prava dece i mladih u porodici, društvenom okruženju i ukazivali na one koji ih ometaju i one koji im pomažu da ostvaruju svoja prava. U najširem smislu, pružena im je mogućnost da izraze svoje kreativno mišljenje i kritičko opažanje sveta i pojava oko sebe, ali su ukazali i na odrastanje bez nasilja i vršnjačku toleranciju.

Sa Voždovca je odabrana 31 karikatura za gradsku i republičku smotru, koja će biti održana 1. aprila u CKS “Šumice”. Danas su učenicima za najbolje radove uručene specijlne diplome, knjige karikatura i crteži istaknutog karikaturiste Dragana Rumenčića.
Dodeli nagrada u ime opštine Voždovac prisustvovao je član Veća Milan Todić, koji je ovom prilikom pohvalio mlade talente i organizaciju.

“Nadam se da ćemo nastaviti sa manifestacijama koje se održavaju u ovom centru, a rukovodstvo opštine Voždovac – na čelu sa predsednikom Aleksandrom Savićem i rukovodstvo CKS „Šumice“, trudiće se da unapredi i obogati aktivnosti i programe ovog centra”, rekao je Todić.

Ovom prilikom, Todić je najavio da će u budućem periodu – izmenom zakonskih okvira, a shodno budžetu i mogućnostima – Opština formirati fondove koji će dati i finasijsku podršku putem konkursa mladim talentima koji reprezentuju svoje porodice, škole, Opštinu, Grad i Republiku Srbiju.

U programu su učestvovali akademski slikar Mirjana Martinović, dečiji pesnik Petar Petrović , predsednik Skupštine ,,Prijatelji dece” Voždovac i predsednik Izvršnog odbora ,,Prijatelji dece” Beograda mr Božidar Pešev, koji je uručio nagrade najuspešnijim autorima.

Podelite vest: