TAKMIČENjE KARIKATURISTA „MALI PJER“

Prijatelji dece opštine Voždovac, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i uz pomoć Gradske opštine Voždovac, organizuju takmičarsku izložbu mladih karikaturista osnovnih i srednjih škola  sa opštine Voždovac, u četvrtak, 12marta 2015. godine u 12 časova, u izložbenoj  galeriji Centra za kulturu i sport “Šumice“ (Ustanička 125).

Ovo takmičenje je deo programa  Ministarstva prosvete i informisanja, i održava se već 21 godinu neprekidno. Učenici  iz 12 osnovnih škola od I do IV razreda učestvovali su sa 143 karikature, učenici srednjeg uzrasta od V do VIII razreda sa 121 karikaturom, a učenici iz IV razreda srednjih škola sa 58 radova.

Đaci su kroz karikature obrađivali  prava dece i mladih u porodici, društvenom okruženju i ukazivali na one koji ih ometaju i one koji im pomažu da ostvaruju svoja prava. U  najširem smislu,  pružena im je mogućnost da izraze svoje kreativno mišljenje i kritičko opažanje sveta i pojava oko sebe, ali su ukazali i na odrastanje bez nasilja i vršnjačku toleranciju.

Sa Voždovca je odabrana 31 karikatura za gradsku i republičku smotru, koja će se održati 1. aprila. Najbolji radovi nagrađeni su knjigama karikatura i crteža  poznatog karikaturiste Dragana Rumenčića i specijalnim diplomama, koje će im biti uručene 12. marta u  CKS „Šumice“. U programu će učestvovati poznati dečiji pisci Petar Petrović-Čika Peca i mr Božidar Pešev.

Podelite vest: