JAVNI UVID U STRATEŠKA DOKUMENTA ZA UPRAVLjANjE JAVNOM IMOVINOM U OPŠTINI VOŽDOVAC

exchange-4Kao deo aktivnosti na realizaciji projekta „Unapređenje upravljanja javnom imovinom u opštinama Voždovac i Rakovica“, predviđena je izrada stručnih studija i strategija.

Za potrebe aktivnosti u Voždovcu izrađeni su nacrti sledećih dokumenata:

’’Upravljanje portfoliom javne imovine opštine“

Strategija upravljanja javnom imovinom u opštini Voždovac za period 2015-2019.

Proces strateškog planiranja uključio je lokalnu upravu u identifikaciju rizika i u razvoj aktivnosti kojima bi se uočeni rizici minimalizovali. Osnovne faze strateškog planiranja koje su se sprovele su: situaciona analiza i kreiranje strateškog okvira za delovanje.

Sledeće faze su javni uvid i usvajanje od strane nadležnih organa. Kako bi se omogućio širi participativan pristup građanima, ali i svim drugim zainteresovanim građanima, pre usvajanja predmetnih dokumenata od strane GO Voždovac, neophodno je da Nacrti predmetnih dokumenata dobiju adekvatne povratne informacije na svoje ključne sadržinske aspekte. Javni uvid će unaprediti stepen transparentnosti dokumenata i povećati kredibilnost procesa.

Javni uvid će trajati 14 dana (do 24. marta 2015. – 10.00č) i zainteresovane strane mogu dostaviti svoje predloge i sugestije na mejl adresu dejan.remetic@vozdovac.rs. Nakon zatvaranja javnog uvida i obrađivanja pristiglih primedbi predmetna dokumenta, će biti puštena u dalju skupštinsku proceduru.

Projekat ’’Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Voždovac i Rakovica’’, realizuje se kroz program Exchange 4, koji implementira Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji. Opština Voždovac potpisala je ugovor sa Delegacijom Evropske Unije u Srbiji 25. marta 2014. godine, koja sufinansira realizaciju projekta u iznosu od 150.486,00 Evra, što predstavlja 85% ukupne vrednosti Projekta, dok ostatak finansira lokalna samouprava kroz angažovanje svojih kadrovskih i drugih materijalnih resursa. Partner u realizaciji projekta je opština Rakovica sa kojom postoji već tradicionalna saradnja na razvojnim projektima u Gradu Beogradu. Planirani završetak projektnih aktivnosti je početak aprila 2015. godine.

Podelite vest: