ODRŽANO TAKMIČENjE NAJRASPEVANIJIH ODELjENjA BEOGRADSKIH OSNOVACA

U Centru za kulturu i sport „Šumice” danas je održano gradsko takmičenje „Najraspevanije odeljenje” osnovnih škola Beograda. Organizator ovih jubilarnih, 40. susreta, su Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca i CKS „Šumice”, a pokrovitelj je Grad Beograd. Moto programa bio je „Uz pesmu se lepše raste!”.

Raspevane mališane pozdravio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, istakavši da je ova manifestacija sa uspešnom višegodišnjom tradicijom, dobra prilika da se doprinese promovisanju pravih vrednosti, da se stvaraju prijateljstva među decom i da se savremenim pristupom naši najmlađi sugrađani uključuju u društvene tokove.

U programu je nastupilo jedanaest prvoplasiranih odeljenja sa oko 260 učesnika iz opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica. Oni su izveli po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna bila izvorna narodna pesma, a druga dečja zabavna pesma. Nastupe takmičara ocenjivao je stručni i dečji žiri.

Na školskim i opštinskim susretima trećih i četvrtih razreda nastupilo je oko 900 dece iz jedanaest beogradskih opština.

Najraspevanije-odeljenje

Podelite vest: