OBUKA U OKVIRU PROJEKTA OPŠTINE VOŽDOVAC: STANDARDIZACIJA POSLOVNIH PROCESA I RAZVOJ E-SERVISA KAO OSNOVE EFIKASNE E-UPRAVE

indeksU sredu, 25.februara održana je četvrta po redu obuka za zaposlene opštine Voždovac i Rakovica, ali i druga zainteresovana lica u domenu javne imovine. Tema ove obuke bila je “Standardizacija poslovnih procesa i razvoj e-servisa kao osnove efikasne e-Uprave”, a tom prilikom su učesnici bili u mogućnosti da se upoznaju sa osnovama informacionih sistema koji upravljaju procesima u lokalnim samouprava i opštinama.

Poseban akcenat bio je na primerima dobre prakse, koji se uz određene izmene mogu upotrebiti u opštinama koje realizuju projekat „Poboljšanje sistema upravljanja javnom imovinom u opštinama Voždovac i Rakovica“. Govorilo se i o upotrebljivosti samog sistema, iz ugla lokalnih samouprava i opština, a u skladu sa standardima finansiranja jedinica lokala u Republici Srbiji.

Kroz finalne zaključke, učesnici su imali priliku i da se upoznaju sa makro sistemima, odnosno povezivanjem lokalnih informacionih e-servisa sa onima koji rade na nivou iznad – grad, ministarstva i Vlada.

Podelite vest: