NAJRASPEVANIJE ODELjENjE OSNOVNIH ŠKOLA U “ŠUMICAMA”

NajraspevanijiPrijatelji dece Beograda u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca  i Centrom  za kulturu i sport „Šumice” organizuju sutra u 12 časova  jubilarni, 40. susret – Gradsko takmičenje „Najraspevanije odeljenje” osnovnih škola Beograda. Moto programa je „Uz pesmu se lepše raste!”. Pokrovitelj je Grad Beograd.

U programu će nastupiti jedanaest prvoplasiranih odeljenja sa oko 260 učesnika iz opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica. Takmičari će izvesti po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna izvorna narodna pesma a druga je dečja zabavna pesma. Nastupe takmičara ocenjivaće stručni i dečji žiri.

Cilj ovog programa je da podstakne razredno pevanje svih učenika jednog odeljenja kao manifestacije na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost i međusobno uvažavanje i poštovanje među decom.

Na školskim i opštinskim susretima  trećih i četvrtih razreda nastupilo je oko 900 dece iz jedanaest beogradskih opština.

Podelite vest: