OSTVARIVANjE PRAVA NA OSLOBAĐANjE OD OBAVEZE PLAĆANjA NAKNADE ZA ODVODNjAVANjE ZA 2014. GODINU

PoplavljenoKako bi pomogla u otklanjanju štetnih posledica poplava i klizišta, Vlada  Republike Srbije je donela akt kojim se saglasila da se vlasnici, odnosno korisnici poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta, koji su usled poplava u maju 2014. godine, pretrpeli štetu na zemljištu, odnosno usevima na teritoriji jedinica lokalnih samouprava, utvrđenih u skladu sa članom 1. stav 3. Zakona o otklanjanju posledica od poplava u Republici Srbiji („Službeni glasnik RS“ broj 75/14), oslobode obaveze plaćanja naknade za odvodnjavanje za 2014. godinu.

Aktom Vlade obveznicima se odobrava odlaganje plaćanja duga po osnovu naknada za odvodnjavanje za 2013. godinu do 31. jula 2015. godine, kao i da se za taj period ne obračunava kamata.

Takođe, tim aktom je predviđeno da su, radi ostvarivanja prava na oslobađanje od obaveze plaćanja naknade za odvodnjavanje za 2014. godinu, obveznici na teritoriji jedinica lokalnih samouprava dužni da nadležnom organu koji vrši obračun i zaduženje tih naknada (Ministarstvo finansija – Poreska uprava, JVP „Srbijavode“, Beograd i JVP „Beogradvode“, Beograd) dostave, u roku od 45 dana od dana donošenja tog akta (do 22. marta 2015. godine) pisani dokaz (rešenje, odnosno potvrda) izdat od strane nadležnog organa jedinice lokalne samouprave, da su usled poplava koje su nastupile u Republici Srbiji u maju 2014. godine, pretrpeli štetu na zemljištu, odnosno usevima.

Podelite vest: