250 NASLOVA NA POKLON ŠKOLI „VOŽD“

Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vožd“ u četvrtak, 25. decembra posetili su predstavnici Gradske opštine Voždovac, Kluba privrednika Voždovca i Prijatelja dece Voždovca i tom prilikom doneli na poklon preko 250 knjiga za formiranje školske biblioteke, kao i sredstva za higijenu.

Kako ova škola do sada nije imala svoju biblioteku, Klub privrednika opštine Voždovac, uz pomoć Muzeja srpske književnosti-Bibiloteka Lazić obezbedio je brojne knjige, koje će upotpuniti sadržaje škole.

Decu je na zanimljiv način animirao i uz stihove zabavio naš poznati pesnik i novinar Petar Petrović, svima poznat po emisiji Peca i deca, dok su posle toga i sami mališani izveli recitacije i otpevali pesme gostima.

Ispred Gradske opštine Voždovac đacima i kolektivu škole obratio se Miloš Stojanović, član Veća zadužen za predškolske i školske ustanove, rekavši da je ovo samo još jedan vid pomoći Školi Vožd, a da će Opština nastaviti da doprinosi kvalitetnijem odrastanju dece koja je pohađaju.

Prema rečima direktora Srećka Krivokapića, Škola Vožd jedina je ovakvog tipa u Srbiji, a pohađa je oko 200 dece bez roditeljskog staranja, zlostavljane dece, dece sa prestupima i dece iz porodica koje ne mogu da brinu o njima. On se svesrdno zahvalio na poklonu školi i đacima, a posebno na brizi i brojnim donacijama od strane opštine Voždovac i razumevanju Miloša Stojanovića za sve njihove potrebe.

Podelite vest: