ODRŽANA PROMOCIJA KNjIGE BAJKI U OŠ ”ZMAJ JOVA JOVANOVIĆ”

U svečanoj sali OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, 11. decembra 2014. godine, održana je promocija knjige bajki i međunarodnog projekta KNjIGE SE JEDU?

Ovaj italijansko-srpski projekat, koji se realizuje po drugi put, povezuje dve biblioteke: italijansku opštinsku biblioteku „Virgilio“ i školsku biblioteku OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ sa Voždovca, dva grada – Kadeljino Vikonago i Beograd i dve države – Italiju i Srbiju, sa ciljem razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju. U projektu su učestvovali učenici od prvog do šestog razreda. Pored ilustrovanja bajki, deca su imala zadatak i da napišu jednu bajku koja je prevedena i objavljena u novoj knjizi bajki Knjige se jedu?

Direktorka OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ Vesna Životić, pozdravila je sve prisutne, a zatim se zahvalila Gradskoj opštini Voždovac na podršci. Autorka Aleksandra Damnjanović D`Agostino, poklonila je knjige učenicima koji su učestvovali u oslikavanju.

Promociji knjige pored učenika i specijalnih gostiju, prisustvovali su i član Veća opštine Voždovac zadužen za školstvo Miloš Stojanović i pomoćnik predsednika opštine Voždovac Miljan Šišović.

Podelite vest: