REALIZOVAN DRUGI I TREĆI TRENING ZA ZAPOSLENE U OPŠTINSKOJ UPRAVI U OKVIRU REALIZACIJE PROJEKTA EXCHANGE 4

Dana 3. decembra 2014. godine u maloj sali veća opštine Voždovac, realizovan je trening ’’Uspostavljanje imovinske karte javne i upravljanje javnom imovinom’’ za zaposlene u opštinskoj upravi Voždovac i Rakovica koji su angažovani na poslovima upravljanja javnom imovinom. Prisutnima su predstavljene teme u vezi upravljanja razvojem i ponudom građevinskog zemljišta, poslovnih prostora i drugih objekata, a takođe su predstavljeni i primeri dobre prakse kroz realizaciju konkretnih investicija u Srbiji.

U petak 5. decembra 2014.godine, realizovan je trening na temu ’’Finansiranja razvoja javne imovine’’. Analizirana su zakonska rešenja koja postoje u Republici Srbiji, kao i konkretni predlozi za upravljanje javnim dugom, emitovanje municipalnih obveznica i drugi mehanizmi finansiranja razvoja javne imovine (uključujući i modele privatno-javnog partnerstva).

Posebno težište u diskusiji su imala pitanja u vezi nadležnosti Grada Beograda i gradskih opština i potreba većeg stepena decentralizacije kako bi se određeni modeli upravljanja i finansiranja razvoja javne imovine mogli realizovati u punom obimu.

Nastavak treninga za zaposlene na poslovima upravljanja javnom imovinom u opštinama Voždovac i Rakovica planiran je u drugoj polovini januara 2015. godine.

Podelite vest: