AKCIJA ČIŠĆENjA I KREČENjA DOMA ZA STARE VOŽDOVAC

U Domu za stare Voždovac u Kačarskoj ulici u nedelju, 30. novembra 2014. godine sprovodena je akcija čišćenja dvorišta i krečenja dela prostora trećeg paviljona, koju su zajednički sproveli Ministarstvo za rad i socijalna pitanja, Gradska opština Voždovac i JKP „Gradsko zelenilo“, a uz pomoć brojnih volontera.

Osim krečenja, u dvorištu je skupljano lišće, košena je trava i biće postavljene nove klupe, dok će na starim oštećenim klupama biti zamenjeni polomljeni delovi. Ispred Gradske opštine Voždovac akciji se priključila i član Veća Ana Ćirić, koja je obezbedila i pomoć voždovačke Eko partole, koja je svojim angažovanjem doprenala čišćenju i uređenju dvorišta Doma.

Akciju je podržao i ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je i sam sa volonterima učestvovao u krečenju trećeg paviljona Doma za stare na Voždovcu. On je zahvalio penzionerima koji su, kako je rekao, gradili ovu zemlju, “na razumevanju koliko je teško Srbiji i što sa mnogo manje gunđanja i primedbi shvataju realnu situaciju u zemlji, od onih koji su mnogo manje uradili za Srbiju”.

Posle razgovora sa starima iz Doma Voždovac, Vulin je rekao da su opravdane njihove primedbe, kao što su one da imaju bližu apoteku i veći postor za šetnju, i da će sa nadležnim videti kako može da im se pomogne u realizaciji njihovih molbi za veći prostor za šetnju, kao i bližu apoteku.

“Jako su zadovoljni ljudima koji brinu o njima i to je ono što ne možete da platite,” rekao je Vulin. On je ocenio da jedni drugima mogu mnogo više pomoći, navodeći primer današnje volonterske akcije.

Upravnik Doma za stare Voždovac, Nevenka Nikić-Simatković navela je da je u četiri paviljona tog Doma smešteno 270 korisnika, prosečne starosti 82 godine i zahvalila je volonterima i ministru Vulinu za podršku u akciji krečenja jednog od paviljona tog Doma.

Podelite vest: