15. ”TROFEJ BEOGRADA 2014” U TEKVONDOU

Tradicionalni turnir u tekvondou 15. ”Trofej Beograda 2014” održan je u subotu, 22. novembra 2014. godine, u hali Sportskog centra “Voždovac” na Banjici. Na turniru koji je međunarodnog karaktera nastupilo je oko 420 takmičara iz 8 zemalja. Na 5 borilišta snagu je odmerilo 48 ekipa svih uzrasta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Ovaj međunarodni Turnir trebao je da se održi u maju mesecu ali zbog poplava koje su zadesile našu zemlju morao je biti odložen. Održavanje turnira do sada je organizovano u jednom danu, ali zbog velikog interesovanja brojnih sportista iz susednih zemalja pruža mogućnost da u narednom periodu bude realizacija takmičenja u dva dana.

Pokrovitelj 15. ”Trofej Beograda 2014” je Skupština Grad Beograda, Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Gradska opština Voždovac, a organizator Tekvondo savez Beograda.

Predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Dragan Ćirić i član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu Milan Todić, svečano su otvorili ovo nadmetanje.

Pozdravivši sve prisutne Todić je istakao, da mu je drago što je veliki broj učesnika uzeo učešće u ovom takmičenju. ”Posebno sam zadovoljan činjenicom da je reprezentacije Srbije poslednjih godina, a pogotovo na Svetskom prvenstvu 2014. postigla zapažene rezultate u ovom olimpijskom sportu. Opština Voždovac će i u buduće podržavati sve sportske manifestacije. Bavljenjem sportom razvijamo se u zdravog čoveka, a deci se pruža mogućnost da kvalitetnije utroše svoje slobodno vreme.” rekao je Todić. Takođe, pohvalio je Tekvondo klub Beograd za izvanrednu organizaciju.

Po rečima Ljubiše Rakića gen. sekretara BTS, po prvi put ove godine uvršteno je i takmičenje u frormama u zvanični deo turnira.

Podelite vest: